Kvinoa ja tonnikala poke bowl

4 annosta 20 minuuttia

Valmistusvaiheet

Sekoita pienessä kulhossa soijakastikkeet, seesamiöljy, inkivääri ja valkosipuli.

Sekoita toisessa sopivan kokoisessa kulhossa tonnikala, kevätsipulit ja hienonnettu sipuli. Lisää soijakastikeseos ja sekoita kunnes seos on sekoittunut tasaisesti. Peitä ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi.

Ennen tarjoilua mausta tarvittaessa soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja merisuolalla.

Lisää kulhoihin Risella Valkoinen & Punainen Kvinoaa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Koristele kulhot viipaloidulla avokadolla, edamame-pavuilla, iduilla ja rapeilla salottisipuleilla.

Salottisipulien lisääminen poke-kulhoon

Yksi valinnaisista ainesosista, joita suositellaan tähän tonnikalaa ja kvinoaa sisältävään poke bowliin, on salottisipuli. Tämä kasvis kuuluu sipulien, valkosipulin ja purjon tavoin liljakasvien heimoon. Ne näyttävät pieniltä punertavilta sipuleilta, mutta lajikkeita on monia. Värit vaihtelevat valkoisesta harmaaseen ja punaiseen.

Salottisipuleita arvostetaan suuresti perinteisessä ja korkeatasoisessa keittiössä, sillä ne ovat erittäin aromaattisia ja niiden maku on mieto ja makea, sipulia ja valkosipulia muistuttava. Salottisipulia voi nauttia sekä raakana että keitettynä.