Löydä Risellan uusi valmisriisi: Sticky Rice

Täydellinen kumppani poke-resepteihin sekä nopeampaan Sushin valmistukseen kotona!

 

Tykkäätkö valmistaa herkullisia ja terveellisiä poke-kulhoja tai yllättää ystäväsi ja perheesi maukkailla susheilla, mutta sinua jarruttaa pitkä valmistusprosessi? Enää ei tarvitse murehtia! Risellan Sticky Ricen avulla valmistat nämä ruoat nyt huomattavasti nopeammin ja helpommin.

Mikä tekee Risellan Sticky Rice – valmisriisistä niin erityisen?

  1. – Unohda pitkä ja monimutkainen ruoanlaittoprosessi ja riisin keittäminen! Risella Sticky Rice lämpenee mikroaaltouunissa vain 2 minuutissa.
  2. – Kun olet valmis, jos valmistat sushia, lisää vain hieman riisiviinietikkaa saadaksesi sushiriisille tyypillisen maun.
  3. – Anna riisin jäähtyä muutama minuutti. Näin se saa täydellisen tahmean koostumuksen poke – kulhoille ja sushille.

 

Muutamassa minuutissa pääset nauttimaan aidoista poke-kulhoista, jotka on täytetty tuoreilla ja värikkäillä ainesosilla, tai luomaan omia suosikki sushireseptejäsi mm. kalasta tai vihanneksista.

Poke resepti

Ainesosat

  • – 200g Risella Sticky rice -riisiä
  • – Riisiviinietikkaa
  • – 3 ananaksen viipaletta
  • – 1 lime
  • – 100g lohta (varmista että lohta voi syödä raakana)
  • – 2 retiisi
  • – 1 kurkku
  • – 1 avokado
  • – 30g wakame merilevää
  • – 25 g edamame papuja
  • – seesamin siemeniä
  • – 2 rkl soijakastiketta

 

Valmistusohje

  1. – Aloita lämmittämällä Risella Sticky rice – riisi pakkauksen ohjeen mukaan 2 minuuttia mikroaaltouunissa. Kun se on valmis, kaada kulhoon, lisää 2 rkl riisiviinietikkaa, sekoita.
  2. – Leikkaa lohi kuutioiksi ja sekoita puristetun limen mehun kanssa ja lisää teelusikallinen soijakastiketta. Anna lohen marinoitua sillä aikaa kun valmistat muut raaka-aineet.
  3. – Leikkaa retiisi, kurkku, avocado ja ananakset paloiksi.
  4. – Yhdistä raaka-aineet: riisi kulhon pohjalle, muut paloitellut raaka-aineet sen päälle sekä marinoitu lohi ja lisää myös wakame merilevä.
  5. – Ripottele seesamin siemenet ruoan päälle ja lisää loput soijakastikkeesta.
  6. – Ja poke kulhosi on valmis! Herkuttele maistuvalla ja terveellisellä poke kulholla lounaaksi tai päivälliseksi.

 

Sushi resepti

Ainesosat

  • – 200g Risella Sticky rice – riisiä
  • – Riisiviinietikkaa
  • – 3 cm wasabi tahnaa ja hieman ylimääräistä tarjoiluun
  • – 1 rkl kevytmajoneesia
  • – 75 g kylmän veden katkarapuja, valutettu keittiöpyyhkeen päällä
  • – 2 sushinorilevää – 2 arkkia
  • – 15 g tuoretta ruohosipulia, pilkottu hienoksi
  • – ½ pientä, kypsää avokadoa, leikattu suikaleiksi
  • – 1/8 kurkkua, poista siemenet, leikkaa suikaleiksi
  • – Vähäsuolaista soijakastiketta, tarjoiluun
  • – säilöttyä inkivääriä tarjoiluun

 

Valmistusohje

  1. – Aloita valmistamalla Risella Sticky rice – riisi valmistusohjeen mukaan, lämmitä mikrossa 2 minuuttia. Kun riisi on valmis, sekoita sen sekaan 3 lusikallista riisiviinietikkaa, ja levitä leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
  2. – Sekoita wasabi majoneesin kanssa, lisää katkaravut sekä ripaus mustapippuria ja sekoita
  3. – Päällystä sushi bambumatto tuorekelmulla.  Levitä sushinorileväarkkien pisin reuna itseäsi vasten pöydälle sushi bambumaton päälle. Puhtailla, märillä käsillä levitä puolet riisistä bambumaton päälle, niin että se on ohuena kerroksena ja peittää 2/3 merileväarkista. 1/3 saa jäädä tyhjäksi arkin päästä. Terävillä saksilla voit leikata merileväarkin niin että yläreunasta jää vain 2 cm pituinen osa ilman riisiä (rullan kiinnitys).
  4. – Levitä ruohosipuli riisin päälle ja työnnä ne lusikan alapuolella alas kiinnittääksesi ruohosipuli riisiin, ennen kuin käännät merilevän ympäri niin, että riisi ja ruohosipuli koskettavat nyt sushimattoa ja nori-merilevä osoittaa ylöspäin, 2 cm vapaa osio edelleen maton yläosassa.
  5. – Levitä puolet katkarapu-majoneesiseoksesta vaakasuoraan viivaksi noin 1 cm: n päähän riisin alkamisesta ja aseta sitten kerros avokado- ja kurkkutikkuja päälle. Käytä mattoa rullataksesi kaikki ainesosat tiukaksi tasaiseksi rullaksi – rullaamalla kohti leva-arkin päätä, jossa ei ole riisiä. Käytä mattoa sushirullan muotoiluun ja varmista, että sushi on suljettu loppupäästä. Voit kostuttaa leväarkkia hieman vedellä, jotta saat sen kiinnittymään paremmin.
  6. – Leikkaa jokainen rulla terävällä veitsellä 6:ksi tasaiseksi palaksi ja tarjoile sitten wasabin, soijakastikkeen ja marinoidun inkiväärin kanssa.