Kana-curry-riisikastike

4 annosta 20 minuuttia

Risella Basmatiriisi
10 min kypsennysaika

Valmistusvaiheet

Esivalmistele kaikki curryriisiä varten tarvittavat ainekset. Pese ja pilko sienet. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli.

Paista broilerikuutiot kullanruskeiksi ja laita sivuun. Kuullota sipulia samassa pannussa, lisää sienet ja anna hautua, kunnes neste on haihtunut.

Lisää curry ja riisi ja jatka paistamista. Kaada joukkoon kiehuva liemi, lisää kana, mausta suolalla ja anna kypsyä 15 minuuttia.

Anna seistä vielä 3-5 minuuttia ja tarjoile.

Curryriisi on yksinkertainen resepti, joka sopii erinomaisesti monien ruokien lisukkeeksi. Intialaisessa keittiössä usein käytetyn curryn itämainen maku ja aromi tekevät siitä myös hyvin sopivan eksoottisten ruokien lisukkeeksi.

Samalla se on perusresepti, jota voidaan käyttää monissa eri muunnelmissa, olipa kyseessä sitten kasvikset, kala tai liha. Tässä reseptissä on käytetty kanaa, joten ateria on sekoitus kanariisireseptin ja mausteisen valkoisen riisin välillä. Tällä herkullisella ja aromaattisella kana-curryriisillä saat kansainvälistä tunnelmaa ruokapöytään.

 

Mausta arki-iltojen aterioitasi tällä kana-curry-riisireseptillä! Tarvitset siihen Madras-currya, kanaa, sieniä, kanalientä ja kuohkeaa RISELLA BASMATIRIISIÄ. Olet siihen varmasti tyytyväinen. Jos curry-ateriat ovat sinulle uusi tuttavuus, tämä on mainio aloitusresepti!

Mitä Curry on?

Olet ehkä jo kuullut currysta, koska se on yksi intialaisen keittiön ja thaikeittiön suosituimmista ruoista. Haluatko tietää salaisuuden? Kotitekoisena se on vielä parempaa!

Curry on yksinkertaisesti intialainen kastike. Sitä käytetään yleisesti lihan, tofun tai kasvisten kanssa, se sisältää erilaisia mausteita ja se tarjoillaan riisin kera. Suosituinta on basmatiriisi, curryn tulisuus voi vaihdella hieman tulisesta erittäin tuliseen reseptistä riippuen.

Curry-tyyppejä

Curry-tuotteet vaihtelevat ja niitä on saatavilla eri muodossa eli löydät supermarketistasi kaikenlaisia curry-tuotteita.

Curry-tahna

Curry-tahna koostuu yleensä tuoreista ainesosista, kuten sitruunaruohosta, inkivääristä, galangalista, chileistä ja/tai yrteistä, joista tulee paksu sose kun ne jauhetaan yhdessä. 

Curryjauhe

Curryjauheet ovat sekoitus kuivattuja mausteita, joiden yhdistelmää käytetään usein ruoanlaittoon. On parempi käyttää niitä tuoreina mahdollisimman vahvan maun varmistamiseksi.

Curry Roux -kuutiot

Curry Roux -kuutioita käytetään usein japanilaisessa keittiössä ja niistä on apua japanilaista currya varten tarvittavan miedon ja makean paksun kastikkeen valmistamisessa. Curry Roux -kuutiot ovat samantapaisia kuin liemikuutiot, koska niissä on tiivistettyjä mausteita ja umamia, jotka liukenevat kun ne sekoittaa nesteeseen.

Currylehdet

Curry-lehdet, joita käytetään lähinnä eteläintialaisessa keittiössä, ovat vihreitä ja kiiltäviä ja niissä on valtavasti kuulaita, herkullisia ja aromaattisia makuja. Ne ovat samalla karvaita ja makeita eli hiukan sitrusmaisia.

Curryreseptit

Curry on osoittautunut mukautumiskykyiseksi ateriaksi, minkä takia siitä on tullut maailmankuulu. Suosittuja curryruokia löytyy Kaakkois- ja Itä-Aasiasta, Lähi-idästä, Intiasta, Yhdistyneestä Kuningaskunnasta sekä Etelä-Afrikasta. Jokaisella alueella on oma herkullinen reseptinsä. Jos haluat inspiroitua lisää currysta, kokeile tätä herkullisen vegaanista HERKKUSIENI CASHEW CURRYA tai tätä täyteläistä lammascurrya.

Kokkausvinkkkejä

Eikö sinulla ole curryjauhetta? Voit vapaasti käyttää punaista tai keltaista currypastaa sen sijaan. 

Haluatko tulisempaa makua? Lisää muutama chilipaprika oman makusi mukaan.

Kokeile kasvisversiota! Laita purkitettuja kikherneitä tai tofua kanan sijaan ja kasvislientä kanaliemen tilalle.