Suklaa-hasselpähkinä-triffle

4-6 annosta 50 minuuttia

Risella Puuroriisi
20 min kypsennysaika

Kiehauta vesi ja lisää Risella Puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia kunnes vesi on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia välillä sekoittaen.

Laita kattilaan maito. Kaavi vaniljatangosta siemenet ja lisää sekä siemenet että tanko maitoon. Anna keittyä hiljalleen.

Vaniljakreemi: Sekoita isossa kulhossa munankeltuaiset, jauhot ja sokeri tasaiseksi. Lisää seokseen puolet lämpimästä maidosta koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, lisää se kattilaan jossa on loput maidosta. Keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos on paksuhkoa, ota kattila liedeltä, ja poista seoksesta vaniljatanko. Kaada puolet vaniljakreemistä kulhoon ja siivilöi tarvittaessa. Lisää vaniljakreemiin jäähtynyttä riisipuuroa makusi mukaan.

Suklaakreemi: Lisää kattilassa olevaan seokseen kaakaojauhe ja hasselpähkinälevite. Sekoita hyvin kunnes seos on tasaista.

Kokoa triffle kauniiseen lasiin. Laita ensin lasinpohjalle vaniljakreemi, sitten suklaakreemi ja lisää haluamasi määrä kerroksia. Koristele kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla.