Paistetut vihannekset, kanaa ja keitettyä kauraa

2 annosta 20 minuuttia

Valmistusvaiheet

Pilko ensin ainekset, kukin sen kypsymisaikaan sopivalla tavalla. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi. Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi, sokeriherneet ja parsa noin 2 cm pituisiksi paloiksi, uusi sipuli ja ruohosipuli hienoksi hakkeeksi. Leikkaa kana 2 cm paksuisiksi siivuiksi, jotta se ei kuivu kypsennettäessä.

Laita paistinpannu keskilämpöä suuremmalle tulelle ja mausta kana suolalla ja pippurilla. Kun pannu lämpenee, laita sille ruokalusikallinen öljyä ja kana. Ruskista kana pinnalta niin, että se on sisältä mehukas. Jätä kana lautaselle odottamaan.

Lisää samalle, yhä kuumalle paistinpannulle ruokalusikallinen öljyä, kesäkurpitsa, kurpitsa, parsa, sokeriherneet ja uusi sipuli. Kun ne alkavat ruskistua, lisää joukkoon 3 ruokalusikallista soijakastiketta ja paista niin, että se imeytyy kunnolla vihanneksiin. Asettele lautaselle kanan viereen.

Painele käsilläsi Risella-pussia, jotta kauranjyvät irtoavat toisistaan.

Kuumenna kaura sitten mikroaaltouunissa (700W): leikkaa ensin pussin yläreunasta noin 2 cm ja kuumenna pystyasennossa 2 min. Tai paistinpannulla: kaada kaura pussista pannulle, lisää 2 ruokalusikallista vettä ja kuumenna 3 min.

Kun kaura on valmista, sekoita se haarukalla ilmavaksi ja aseta se lautaselle kanan ja vihannesten viereen.

Lopuksi lisää maun mukaan seesaminsiemeniä ja ruohosipulia ja ateria on valmis. Nauti!