Sitruuna-agaave-vihannes-lohi keitetyn kauran kera

2 annosta 15 minuuttia

Valmistusvaiheet

Lohesta on tullut yksi terveellisen keittiön suosituimmista ruoista. Lohen syöntiä suositellaan jopa vähintään kaksi kertaa viikossa sen ravitsemusarvon ja moninaisten ominaisuuksien takia. Ja lisäksi se on herkullista.Siksi haluamme kertoa, miten voit valmistaa herkullista sitruuna-agaave-lohta vihannesten ja keitetyn kauran kera.

Kahdessa minuutissa valmistuvat pakkauksemme sopivat siihen täydellisesti.

Valmista ensin herkullinen agaavekastike lohen glaseeraamista varten.

Aloita kuorimalla valkosipuli. Leikkaa se paksuiksi siivuiksi, jotta voit hauduttaa sen osittain kypsäksi öljyssä. Jos leikkaat viipaleet liian ohuiksi on vaarana, että ne palavat ennen kuin ne hautuvat kypsiksi.

Laita sitten paistinpannu tai pieni kattila liedelle, lisää öljyä ja viipaloitu valkosipuli. Keitä viipaleita keskilämpöä alhaisemmalla tulella nelisen minuuttia niin, etteivät viipaleet ruskistu liikaa.

Kun huomaat, että valkosipuli on alkanut kypsyä, lisää sitruunamehu ja agaavesiirappi. Sekoita niin, että ainekset sekoittuvat kunnolla, nosta lieden lämpöä ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Minuutin kuluttua näet, että kastike alkaa paksuuntua. Siirrä se heti pois liedeltä ja jätä se sivuun myöhempää käyttöä varten.

Seuraavaksi pese vihannekset ja laita paistinpannulle öljyä. Kun öljy on oikein kuumaa, kypsennä siinä parsa ja sokeriherneet muutaman minuutin ajan. Kun ne alkavat ruskistua, ota ne pois tulelta, jotta ne pysyvät kokonaisina.

Ennen kuin valmistat lohen, painele Risella-pussia käsissäsi kevyesti irrottaaksesi kauranjyvät toisistaan.

Tämän jälkeen kuumenna se mikroaaltouunissa (700W): leikkaa ensin pussin yläreunasta noin 2 cm ja kuumenna pystyasennossa 2 min. Tai paistinpannulla: kaada kaura pussista pannulle, lisää 2 ruokalusikallista vettä ja kuumenna 3

Kun kaura on valmista, sekoita se haarukalla ilmavaksi.

Laita liedelle paistinpannu, jossa on öljyä ja kun öljy on kuumaa, lisää lohi pannulle. Paista lohi molemmilta puolilta ja lisää hiukan suolaa.

Ota lohi tulelta, lisää kaura pannulle ja paista muutama minuutti, jotta lohesta keitettäessä irronnut rasva imeytyy kauraan.

Ateria on valmis esille pantavaksi!

Laita matalalle lautaselle kaura ja sen viereen vihannekset niin, että koko lautanen peittyy. Aseta lohi koko komeuden päälle ja glaseeraa sivuun asettamallasi sitruuna-agaavekastikkeella.