Riisillä täytetyt paprikat

4 annosta 20 minuuttia

Valmistusvaiheet

Paloittele kananrinta, sipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannu, jossa on hieman ekstra-neitsytoliiviöljyä. Lisää kananrinta ja paista. Kun kana on kullanruskeaa, siirrä se pannun reunoille ja paista sipuli pannun keskellä.

Jotta sipuli ei palaisi, muista vähentää lämpöä. Kun sipuli on läpinäkyvää, lisää valkosipuli.

Lisää Risella Valmisriisi Meksikolainen Riisi, paista hetki, mausta hieman suolalla ja lisää sama määrä vettä kuin riisiä. Poista liedeltä.

Pese paprikat, leikkaa paprikoista kantaosa pois ja poista siemenet. Täytä paprikat riisi- kasvisseoksella.

Aseta paprikat pellille ja peitä paprikat pois leikatulla kantaosalla. Paista paprikoita uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes paprikat ovat paahtuneet. Anna paprikoiden vetäytyä kymmenen minuuttia.

Tarjoile riisillä ja kanalla täytetyt paprikat.

Täytevaihtoehdot

Tämä on ruokalaji, joka mahdollistaa monenlaisia täytteitä. Tässä reseptissä on käytetty kananrintaa, mutta voit yhtä hyvin käyttää tonnikalaa, katkarapuja, pekonia tai mitä tahansa muuta jauhelihaa näiden värillisten paprikoiden täytteeksi. Voit pilkkoa lihan veitsellä kuten reseptissä tai ostaa valmista jauhelihaa oman makusi mukaan.

Jos pidät juustosta, voit lisätä täytteen päälle hieman parmesaanijuustoraastetta juuri ennen uuniin laittamista.

 

Täytetyt paprikat on koko perheen rakastama ruoka. Näistä riisillä täytetyistä paprikoista loihdit myös täydellisen maukkaan ja täyttävän aterian nopeasti ja helposti arki-illan tarpeisiin. Tuoreiden paprikoiden maittava täyte tehdään kanasta sekä Risella Valmisriisi Meksikolaisesta Riisistä. Päälle juustoa ja paistetaan uunissa. Tätä proteiinia ja kasviksia pursuavaa värikästä ateriaa herkullisempaa ei voi edes kuvitella!

Kokeile eri täytteitä

Tämä resepti on kanan rintafileestä ja riisistä, mutta vaihtoehtoja on loputon määrä. Käytä luovuuttasi ja mukauta omaan makuusi. Tästä löydät joitain maukkaita ehdotuksia:

Proteiini: kalkkunan jauheliha, naudan jauheliha, pekoni, makkara, katkaravut, tonnikala, kvinoa tai mustat pavut.

Kasvikset: maissi, tomaatti, sienet, kesäkurpitsa, pinaatti, porkkana, selleri, parsa tai mitä tahansa kotoa löytyviä kasviksia.

Juusto: mozzarella, Monterey Jack, parmesaani, cheddar tai oma lempijuustosi!

Miten valita paras paprika?

Ei hätää jos et ole paprika-asiantuntija! Autamme sinua päättämään, minkälainen paprika on sinun makuusi sopivin.

Paprikat voivat olla tulisia tai mietoja ja ne voidaan valmistaa täytettyinä, paahdettuina tai pannulla kevyesti paistaen. Tässä ohjeessa on kyse perinteisistä täytetyistä paprikoista. Kun valitset paprikoita täyttämistä tai ruoanlaittoa varten, valinnanvaraa on paljon.

On tavallinen paprika, joka voi olla mieto ja joskus makea ja jonka väri vaihtelee vihreästä keltaiseen, punaiseen ja jopa violettiin. Jos haluat vähän tulta peliin, kokeile chili-, Poblano-, De Cayenne -, tai jalapenopaprikoiden täyttämistä.

Ovatko paprikat loppu? Tuunaa ohje kokeilemalla tätä RIISILLÄ JA KANALLA TÄYTETYT KESÄKURPITSAT -reseptiä, jolla valmistat täyttävän ja herkullisen aterian!

Kokkausideoita

Lisää kvinoaa niin saat lisää proteiinia.

Täytä paprikat jo ateriaa edeltävänä päivänä ja laita ne jääkaappiin odottamaan uunissa paistamista niin sinulla on kiireisenä päivänä ateria valmiina.

Valitse kasvisvaihtoehto! Käytä lihaproteiinin sijaan kvinoaa tai mustia papuja.