Liha- ja tattipaella

4-5 annosta 30 minuuttia

RISELLA Paellariisi Risella Pitkäriisi
20 min kypsennysaika

Valmistusvaiheet

Leikkaa ensin sipuli sekä punainen ja vihreä paprika kuutioiksi. Hienonna valkosipuli ja viipaloi shiitakesienet.

Mausta sitten liha suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Ruskista se pannussa, jossa kypsennetään myöhemmin riisi, lisäämällä hiukan öljyä. Aseta sivuun.

Lisää pannuun hieman oliiviöljyä ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Kun ne ovat ruskistuneet kauniin kullanruskeiksi, lisää paprikat. Sekoita ja lisää muutaman minuutin kuluttua shiitakesienet.

Lisää sen jälkeen kaksi teelusikallista makeaa paprikajauhetta ja kaksi ruokalusikallista tomaattimurskaa. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja paista 5–10 minuuttia.

Kiehauta sillä välin lihaliemi kattilassa. Kun ainekset ovat paistuneet, kaada joukkoon riisi ja kuullota muutama minuutti.

Lisää sitten lihaliemi, sekoita ja ripottele paellan päälle shiitakesienet.

Jätämme sen nyt kypsymään rauhassa. Kypsennä kymmenen minuuttia korkealla lämmöllä ja loput kymmenen minuuttia keskilämmöllä.

Leikkaa liha siivuiksi muutama minuutti ennen riisin kypsennyksen päättymistä, levitä siivut paellan päälle ja tarjoile!