Aamiaisherkku

4-6 annosta 90 minuuttia

Risella Puuroriisi Risella Puuroriisi
20 min kypsennysaika

Kiehauta vesi ja lisää Risella Puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt kokonaan riisiin. Lisää maito ja keitä hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia aina välillä sekoittaen.

Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, pekaanipähkinät, mantelit, aprikoosit, auringonkukan- ja kurpitsansiemenet.

Sekoita toisessa kulhossa fariinisokeri, vaahterasiirappi, kaneli, kardemumma, vanilja-aromi tai vanilliini ja öljy.

Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Kaada sekoitus leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja paista 150-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Lisää myslin joukkoon 1 dl rusinoita ja 1 dl goji-marjoja ja sekoita hyvin.

Sekoita jäähtynyt riisipuuro ja jogurtti keskenään, mausta suolalla ja sokerilla.

Kokoa aamiaisherkku lasiin. Laita riisipuuro-jogurttisekoitusta lasin pohjalle, lisää raastettua omenaa ja sen päälle mysliä. Toista vielä kerrokset. Koristele vadelmilla, mustikoilla, myslillä ja lorauta lopuksi reilusti hunajaa päälle.

Vinkki: Säilytä loput myslistä ilmatiiviissä rasiassa.