Paistettua riisiä kanalla

4 annosta 20 minuuttia

RISELLA Paellariisi Risella Pitkäriisi
20 min kypsennysaika

Valmistusvaiheet

  1. Valmista riisi pakkauksen ohjeiden mukaan. Levitä pannulle jäähtymään. Laita tarvittaessa jääkaappiin nopeuttamaan jäähtymistä.
  2. Kuumenna seesamiöljy suuressa tarttumattomassa paistinpannussa tai wokissa korkealla lämmöllä. Lisää munat ja sekoita, kunnes ne ovat kypsiä. Nosta pannulta lautaselle. Pyyhi pannu puhtaaksi ennen kuin paistat loput ainekset sekoittaen.
  3. Lisää loput öljystä ja paista kanaa 5 minuuttia sekoittaen. Lisää suola, valkosipuli ja inkivääri. Jatka paistamista, kunnes kana on kypsää. Kypsennys kestää noin 3 minuuttia.
  4. Sekoita joukkoon kylmä riisi ja kuullota, kunnes se on lämmennyt. Lisää herneet, porkkanat, kevätsipulit, soijakastike ja muna. Paista sekoitellen, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet ja lämmenneet.

 

Aito paistetun riisin resepti

Tämä on epäilemättä paras versio itämaisesta reseptistä, jolla saadaan aplodien arvoinen paistettu kanariisi.

Tämä resepti vastaa kuuluisaa paistettua riisiä tai thaimaalaista klassikkoruokaa Pad Thaita. Kypsennettäessä pitkät riisinjyvät pysyvät erillään, mikä helpottaa niiden tasaista paistamista. Tämä näennäisesti pieni yksityiskohta parantaa reseptin makua, sillä sen sijaan, että jyvät kasautuisivat yhteen, ne pysyvät erillään ja säilyttävät ainutlaatuisen makunsa.

Jos haluat pehmeämpää riisiä, lisää neljänneskupillinen valitsemaasi nestettä, joko lientä tai vettä. Jos haluat kiinteämpää riisiä, käytä neljänneskupillinen vähemmän nestettä. Suosittelemme, että valmistat riisin jo edellisenä päivänä ja paistat sen seuraavana päivänä muiden ainesten kanssa. Voit myös käyttää aiemmilta aterioilta ylijäänyttä riisiä.