Paistettua riisiä & kanaa

4-5 annosta 25 minuuttia

Risella Risottoriisi
18 min kypsennysaika

Keitä Risella Risottoriisi ohjeen mukaan. Riko kananmuna kulhossa ja lisää joukkoon vesitilkka. Paista kananmuna voissa keskilämmöllä. Revi paistettu muna käsin pieniksi suikaleiksi. Leikkaa kana pieniksi kuutioiksi tai suikaleiksi. Paista kana ja sipulipannulla öljyssä. Lisää pannulle riisi, soija ja pippuri sekä kananmunan suikaleet. Koristele kevätsipulin varsilla ja ei kun syömään!

Tämä herkullinen ruokalaji on valmistettu Risella Risottoriisistä vain 25 minuutissa. 

Sinun ei tarvitse tilata noutoruokaa, sillä tämä resepti saa makunystyräsi hyrräämään. Kana ja riisi ovat vastustamaton yhdistelmä, ja kun siihen sekoitetaan kananmunia, soijakastiketta ja kevätsipulia, lopputulos on suorastaan uskomaton. 

Miten paistettua riisiä valmistetaan?

Haluatko tietää täydellisen paistetun riisin valmistuksen salaisuuden? Kaikki on kiinni oikean riisin valinnasta. Laadukkaalla riisillä varmistat, että kaikki jyvät kypsyvät täydelliseksi, kypsennetään täydellisesti ja imevät itseensä muiden ainesosien kaikki maut. Kanan pitää olla mehevää ja täynnä makua, jota soijakastike täydentää. Älä jätä kevätsipulia väliin, sillä se antaa hienoisen mausteisen potkun, joka yhdistää kaiken.

Täydellinen paistettu riisi saa sinut himoitsemaan toista annosta heti ensimmäisen lusikallisen nautittuasi. Jos kaipaat vielä lisää paistettua riisiä, kokeile tätä hieman kevyempää reseptiä, joka on valmistettu katkaravuista.

Ruoanlaittovinkkejä.

Jotta ruoanlaitto sujuisi helposti, kannattaa kaikkien aineksien olla pestyjä, pilkottuja ja valmiita paistettaviksi.

Varo lisäämästä turhaa kosteutta, sillä riisistä voi tulla märkää tai mössöä. Vinkkinä on käyttää valmiiksi keitettyä ja jäähdytettyä riisiä. 

Tee reseptistä mieleisesi ja lisää ylijääneet kasvikset tai aromaattisia ainesosia, kuten valkosipulia tai inkivääriä.

Paistettu riisi.

Tarvitsenko wokkia?

Wok olisi paras astia ruoanlaittoon, koska se kuumenee nopeasti, on luonnostaan tarttumaton ja monien mielestä välttämätön hyvälle paistetulle riisiannokselle.

Wokin käyttäminen antaa sinulle myös ”wokin henkäyksen”, minkä saat, kun käytät pannua erittäin korkealla lämmöllä. Tämä tuo ruokaan aitoa katuruoan makua. Jos sinulla ei ole wokkia, voit käyttää valurautapannua tai tarttumatonta pannua, mutta varmista, että sen koko on riittävän suuri.

Käytitpä mitä tahansa pannua, tästä reseptistä saat herkullisen ja suussa sulavan ruokalajin lounaaksi tai päivälliseksi.