Lammascurry

4 annosta 90 minuuttia

RISELLA BASMATIRIISI Risella Basmatiriisi
10 min kypsennysaika

Sekoita silputtu valkosipuli, raastettu inkivääri, kumina, chilijauhe, paprikajauhe ja korianteri isossa kulhossa. Laita lihapalat mausteiden joukkoon, sekoita hyvin ja lisää 1/2 dl ruokajogurttia. Peitä marinoidut lihat ja anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa.

Lämmitä isossa wokkipannussa tai isossa kattilassa 5 rkl öljyä ja kuullosta sipulit. Siirrä sipulit erilliseen astiaan. Laita seuraavaksi pannulle kardemumman nuput, neilikat, intialaiset laakerinlehdet ja kanelitanko. Anna mausteiden lämmetä noin minuutin ajan, jotta aromit irtoavat. Nosta lämpötilaa ja lisää marinoitu liha. Anna lihan saada hyvä pintaväri ja sekoita vasta sitten. Laske lämpötilaa ja lisää joukkoon sipulit ja tomaattikuutiot. Lisää 1 ½ dl vettä ja hauduta niin kauan, että neste haihtuu. Lisää vielä 2 ½ dl -3dl vettä ja peitä wokki tai kattila ja anna hautua kunnes liha on mureaa ja neste hautunut kasaan.

Curryn hautuessa keitä Risella Basmatiriisi tai Risella Pitkäriisi pakkauksen ohjeen mukaan neljälle. Lisää rusina-manteliriisin loput ainekset keitettyyn riisiin ja tarjoa curryn kanssa.