Valmistusvaiheet
Kiehauta kevätsipulia kattilassa keskilämmöllä.
Pilko kesäkurpitsa ja pekoni hyvin hienoksi ja lisää ne pannulle sipulin kanssa ja anna niiden ruskistua.
Lisää riisi ja valkosipuli pataan ja paista muiden ainesten kanssa.
Lisää kuumaa lientä vähitellen kunnes se imeytyy riisiin, ja sekoita jatkuvasti, jotta saavutetaan risoton kermaisuus.
Raasta tryffeli risoton päälle viimeisellä minuutilla, ripottele päälle parmesaania, mausta ja ota pois liedeltä.
Sekoita, jotta kaikki ainekset sitoutuvat toisiinsa. Tryffeli- ja pancettarisotto on valmis tarjoiltavaksi.
Musta tryffeli
Musta tryffeli on ruoka, joka on peräisin Etelä-Italiasta ja Ranskasta. Sillä on ainutlaatuisia ja hyvin luonteenomaisia ominaisuuksia, kuten aromi ja erikoinen maku. Se sisältää runsaasti kivennäisaineita ja vitamiineja sekä kuitua ja kasviproteiineja. Tryffeliä käytetään hyvin pieniä määriä, mutta se tuo ruokiin erityisen lisän.