Täysjyväkasvispihvit ja kreikkalainen lisuke

2-4 annosta 45 minuuttia

Risella Taysjyvariisi 1kg Risella Täysjyväriisi
35 min kypsennysaika

Sekoita maito ja kerma. Anna korppujauhojen turvota hetki maito-kermaseoksessa.

Raasta juurekset ja lisää seokseen raasteet, kananmunat, keitetty Risella Täysjyväriisi ja mausteet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pyöreitä pihvejä. Voit pyöräyttää pihvit tuoreissa korppujauhoissa – saat pihveihin rapean pinnan.

Paista pihvit pannulla voi-öljyseoksessa noin 2-3 minuuttia per puoli kunnes ovat kauniin kullanruskean värisiä. Jatka kypsentämistä 180-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat läpikypsiä.

Sekoita kulhossa oregano, rosmariini ja balsamico. Kaada joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta salaattikastike suolalla.

Kuullota munakoisoviipaleet paistinpannulla tilkassa öljyä kunnes ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kokoa annos lautaselle: rucolaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja, paprikat, mustat oliivit, kaprikset, munakoiso sekä feta. Asettele päällimmäiseksi kasvispihvit ja koristele tuoreella oreganolla. Tarjoile salaatti salaattikastikkeen kera.