Kiehauta vesi kattilassa ja lisää Risella Puuroriisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää joukkoon maito ja kerma sekä puolikkaan vaniljatangon siemenet. Keitä hiljalleen kannen alla noin 40 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita hyvin. Mausta ripauksella suolaa. Anna puuron jäähtyä.
Sulata sokeri hiljalleen isolla paistinpannulla. Leikkaa banaanisiivut ja laita leivinpaperoidulle alustalle. Kun sokeri on sulanut, kaada puolet sokerimassasta banaanisiivujen päälle ja anna kovettua. Lisää loppuun sokerimassaan voi ja anna sen sulaa. Lisää joukkoon rommi ja sekoita massa hyvin.
Kokoa annos kauniiseen lasiin. Laita lasin pohjalle keitetty riisivanukas ja asettele karamellibanaanit. Kaada reilusti rommikaramellikastiketta päälle. Koristele annos halutessasi karamellipopcornilla!