Risella Puuroriisi luomu

500 Grammaa
45 min kypsennysaika

Risella Puuroriisi luomu on pyöreäjyväinen, puuroutuva luomuriisi. Risella käyttää puuroriisiin ainutlaatuista riisilajiketta, minkä ansioista riisi käyttäytyy ylivertaisesti puuroa valmistettaessa. Risellan puuroriisiä käytettäessä puurosta saadaan ihanan kermaista ja paksua. Puuroriisin jyvät vapauttavat keitettäessä tärkkelystä maitoon ja tekevät puurosta valkoisen ja heleän.

KÄYTTÖ

Sopii erittäin hyvin puuroihin, laatikkoruokiin, lisäkkeeksi, salaatteihin ja jälkiruokiin.
Risella Puuroriisi toimii hyvin myös sushiriisinä.

LISÄKERIISI, 4 ANNOSTA

7 dl vettä
3 dl Puuroriisiä
noin 0,5 tl suolaa

KEITTO-OHJE

Kiehauta vesi, lisää riisi ja suola. Keitä hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia. Sekoita välillä nesteen imeytyessä riisiin. Voit halutessasi maustaa keitinveden liemikuutiolla. Jätä silloin suola pois.

Luomu RIISIPUURO, 4 ANNOSTA

2 dl vettä
1 litra maitoa
2 dl Puuroriisiä

KEITTO-OHJE

Kiehauta vesi teflon- tai puurokattilassa ja lisää riisi. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää litra maitoa ja keitä hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 45-50 minuuttia. Mausta puuro suolalla.

SUSHIRIISI, 4 ANNOSTA

7 dl vettä
3 dl Puuroriisiä
noin 0,5 tl suolaa

KEITTO-OHJE

Pese riisi kylmässä vedessä. Vaihda vesi niin monta kertaa, että vesi jää kirkkaaksi. Kaada viimeinen huuhteluvesi pois, laita riisit tilavaan kattilaan ja lisää kattilaan kymä vesi. Anna riisin seistä kymässä vedessä noin 15 minuuttia ja laita kansi päälle. Keitä riisiä noin 10 minuuttia.

Katkaise lämpö ja anna riisin hautua vielä kannen alla noin 10 min. Kypsien riisijyvien tulee tarttua toisiinsa. Kaada riisi laakeaan kulhoon, pirskottele päälle noin 5 rkl sushi-su kastiketta ja sekoita riisiä samalla ”leikkaamalla”.

Ainesosat: pyöreäjyväinen riisi

Gluteeniton
Valmistettu Espanjassa