Riisillä ja kanalla täytetyt kesäkurpitsat

4 annosta 20 minuuttia

Valmistusvaiheet

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra sisus lusikan avulla. Pilko 2 tai 3 osaan ja säästä hedelmäliha. Pilko kevätsipuli, valkosipuli ja porkkana.

Keitä kesäkurpitsat suolalla maustetussa vedessä niin, että ne ovat al dente. Jäähdytä niitä jäävedessä.

Kaada valmisriisi pussista pannulle, lisää 2 rkl vettä ja kuumenna 3 minuuttia.

Paista riisiä pannulla pienessä määrässä öljyä yhdessä kanan kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kesäkurpitsan koverrettu sisus seokseen ja sekoita.

Täytä kesäkurpitsat riisi-kanatäytteellä ja ripottele päälle juustoraastetta.

Gratinoi kesäkurpitsoja 3 minuuttia uunissa ja tarjoile kuumana.

Täytetyt vihannekset

Tämä on loistava tapa aloittaa ravitsevan ja terveellisen ruoan syöminen. Jos olet jo kokeillut täytettyjä kesäkurpitsoja, kokeile täytettyjä munakoisoja.