Tietoa riisistä

Riisi (Oryza sativa) on maapallon tärkeimpiä viljalajeja. Parhaiten riisi menestyy monsuuni-ilmastossa, minkä vuoksi se on varsinkin Etelä- ja Itä-Aasiassa tärkein viljalaji. Euroopassa sitä viljellään lähinnä Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa. Risellan riiseistä suurin osa viljellään Espanjassa.

Laatulupaus

Risella-riisi valmistetaan huolellisesti valikoiduista riiseistä. Tuotteemme käyvät läpi tarkan laatukontrollin, jotta voimme taata ensiluokkaisen ja tasalaatuisen riisin. Laajasta Risella-valikoimasta löydät sopivan riisin jokaiseen ateriaan ja makuun. Tuomme jatkuvasti markkinoille uusia riisi-tuotteita, kuten terveellisiä ja trendikkäitä riisi-viljaseoksia.

Riisityypit

Riisi jaetaan muodon mukaan kolmeen perustyyppiin: pyöreä-, pitkä- ja puolipyöreäjyväiseen.

Täysjyvä- eli raakariisistä (brown tai cargo rice) on poistettu akanat, mutta kuorikerros ja vitamiinit sekä kivennäisaineet ovat jäljellä.

Tumma riisi on kevyesti hiottua. Sen uloin kuorikerros on poistettu, mistä syystä se kypsyy jonkin verran täysjyväistä nopeammin. Kun raakariisistä poistetaan kuori ja alkio, saadaan kiillotettua riisiä.

Parboil-riisi (partially boiled eli osittain keitetty) esikäsitellään ennen hiomista siten, että jyvään imeytetään kuuman vesihöyryn avulla osa pintakerroksen vitamiineista. Samalla pinnan tärkkelys kypsyy ja riisi pysyy keitettäessä irtonaisena. Hiottu parboiled-riisi (valkoriisi) sisältää 60-80 % täysjyväriisin vitamiineista.

Riisivinkkejä

– Haluatko riisisi irtonaisena? Keitä se runsaassa vedessä ja valuta huolella ylimääräinen vesi pois.

– Risoton ja paellan ystävä keittää Risella Risotto- tai Pitkäriisin vahvassa kana- tai kasvisliemessä. Lisää lientä ja imeytä sitä riisiin vähän kerrallaan koko kypsymisen ajan.

– Tee salaatista ruokaisampaa lisäämällä siihen Risellan moniviljaseoksia tai riisiä. Huuhtele kypsä riisi viileällä vedellä ja mausta! Kokeile oliiviöljyä, sitruunamehua tai viinietikkaa. Salaattiriisi saa kivan värin kurkumasta.

– Keitä lisäkeriisi kanaliemessä täyteläisen maun aikaansaamiseksi. Et tarvitse lisättyä suolaa.

– Mausta riisi lisäämällä keitinveteen esimerkiksi tuoreita yrttejä, kanelitanko tai sitruunan kuorta.

– Kokeile riisin paahtamista voissa ennen nesteen lisäämistä ja saat ruokaan pähkinäisen vivahteen! Tämä toimii erityisen hyvin tumman riisin ja moniviljasekoitusten kanssa.

riisia_kasvamassa

Yksityisyyden suoja
Risella

Alla näet tarkoitukset, joihin teknologiakumppanimme voivat Risella.fi:n ohella käyttää henkilötietojasi joko suostumuksen tai oikeutetun edun perusteella. Jotkut kumppaneista käsittelevät tietojasi rekisterinpitäjinä.
Klikkaamalla "Hyväksy kaikki evästeet" hyväksyt, että Risella.fi ja sen mainontakumppanit käyttävät evästeitä, laitetunnisteita ja muita laitteellesi tallennettuja tai sieltä saatuja tietoja alla esitettyihin tarkoituksiin.

Ehdottomasti evästeet

Ehdottomasti välttämättömät evästeet ovat teknisiä evästeitä, joita käytetään tallentamaan evästeiden käytön mieltymykset tällä verkkosivustolla.

Käytetyt evästeet: moove_gdpr_popup, recipe-*

 

Suorituskykyevästeet

Näiden evästeiden avulla voimme laskea vierailut ja liikenteen lähteet verkkosivustomme suorituskyvyn arvioimiseksi ja parantamiseksi. Ne auttavat meitä saamaan tietää, mitkä sivut ovat eniten tai vähiten vieraillut ja miten kävijät liikkuvat sivustolla. Kaikki näiden evästeiden keräämät tiedot on koottu ja siten nimettömiä.

Näiden evästeiden salliminen auttaa meitä parantamaan tarjoamaamme sisältöä vastaamaan sinun etujasi. Jos et salli näiden evästeiden käyttöä, emme tiedä milloin tai miten vierailit sivustollamme, emmekä voi arvioida, toimiiko se oikein.

Käytetyt evästeet: _ga, _gid, _gat, _gat_risella

Additional Cookies

This website uses the following additional cookies:

(List the cookies that you are using on the website here.)