Risella Jasmiiniriisi

1 Kg
12 min kypsennysaika

Pohjois-Thaimaassa viljelty jasmiiniriisi on keitettynä väriltään valkoinen, aavistuksen tahmea, mutta ilmava ja pitkäjyväinen. Aromaattisen jasmiiniriisin tuoksu tulee pandanlehdistä.

Käyttö

Jasmiiniriisi on erinomainen valinta useisiin ruokiin paistetusta riisistä wokkeihin ja curryyn. Kokeile myös jälkiruoissa!

2 annosta

4,5 dl vettä
1,5 dl riisiä
suolaa

Keitto-ohjeet

Kiehauta vesi, lisää riisi ja suola. Pienennä lämpöä ja keitä kannen alla pienellä 12 min. Anna riisin vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Vinkki: parhaan tuloksen saat, kun huuhtelet riisin ja liotat noin 30 minuuttia ennen keittämistä.

Ainesosat: riisi
Gluteeniton
Valmistettu Espanjassa