Paella

5-6 annosta 40 minuuttia

Risella Pitkäriisi
20 min kypsennysaika

Laita loraus öljyä isohkoon wokkipannuun tai paistinpannuun. Ruskista kanasuikaleita kunnes ne saavat hieman väriä, mutta eivät ole vielä kauttaaltaan kypsiä. Mausta kanat suolalla ja laita sivuun hetkeksi odottamaan.

Kuullota pannulla sipulisilppu, valkosipuli, paprikasuikaleet sekä tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna kasvisten kypsyä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon Risella Pitkäriisi. Kaada pannuun kala- tai äyriäisliemi, 2 dl lihalientä ja 2dl kanalientä. Mausta sahramilla, suolalla ja mustapippurilla.

Paella saa kypsyä miedolla lämmöllä. Lisää liha- ja kanalientä sitä mukaan kun neste haihtuu. Anna riisin hautua noin 20–22 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes riisi on kypsää. Muista että riisin pitää olla kypsää mutta ei puuromaista eikä liian kosteaa.

Lisää lopuksi kaikki äyriäiset ja melkein kypsät kanasuikaleet ja nosta lämpötilaa. Anna hautua kypsäksi. Mausta paella suolalla ja purista joukkoon hieman sitruunaa. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Vinkki: Jos haluat paellaan lisäväriä ja makua, lisää joukkoon pakasteherneitä.